Niste še bili na masaži? Odlašate, ker ne veste, kaj pričakovati, kako poteka, kdo vas bo masiral… Porajajo se vam razna vprašanja: Bo bolelo? Se moram z maserjem pogovarjati? Koliko se moram sleči? Kaj si bo maser mislil o moji postavi, strijah, brazgotinah… ipd. Vse to so skrbi, s katerimi se pogosto soočajo stranke, ki prvič pridejo na masažo.

Kako približno poteka obisk pri meni, si preberite v nadaljevanju. :)

Pred masažo

Priporočljivo je, da dve uri pred masažo ne jeste težjih obrokov. Ko pridete na masažo, vas najprej vprašam, kakšne so vaše želje, se pogovorimo o morebitnih zdravstvenih težavah ipd. Slečete se do spodnjega perila, gospe in gospodične lahko slečete tudi nedrček. Če želite, se lahko slečete tudi do golega, nekaterim strankam je tako udobneje. Tuš je na voljo, če bi se radi stuširali pred ali po masaži. V tem primeru, pridite nekaj minut prej.

Med masažo

Med masažo je odkrit samo tisti del telesa, ki se masira. Masažna soba je ogrevana na najmanj 25 stopinj, običajno še kakšno stopinjo več. Če vas rado zebe, vas pokrijem z dodatno odejo. Zeblo vas definitivno ne bo. :) Sprostite se, skušajte odmisliti vse skrbi in težave.

Nekatere stranke se med masažo rade pogovarjajo, druge malo zadremajo ali pa kar globoko zaspijo in zasmrčijo. :) Tretje so budne in samo sproščeno spremljajo masažo… Kakor vam ustreza, jaz se prilagodim. Kdor je tiho in se ne želi pogovarjati, sama ne začenjam pogovora.

Če vam med masažo karkoli ne ustreza, če vas zebe ali vam je vroče, če je masaža premočna ali prenežna, vam je neudobno ipd… mi to brez zadržkov povejte.

Potem so tu še nepotrebne skrbi, ki sem jih že večkrat slišala od strank: “Joj, imam neurejena stopala.” ali “Nisem depilirana.” in še marsikaj. Verjemite, trda koža na stopalih, poraščenost, strije,… so zadnja stvar, ki jo opazim. Maserji vam želimo z masažo pomagati in tu nismo zato, da bi ocenjevali in sodili vašo postavo, izgled,… Če pa boste ali ste pri kom to že doživeli, si je ta oseba izbrala napačen poklic.

Po masaži

Po končani masaži vam pustim nekaj minut, da še malo poležite. Naj se vam ne mudi. Strank nikoli ne naročam takoj eno za drugo, tako da vam ni treba hiteti, v miru vstanete, se oblečete,…

Skratka… Obisk masažnega salona ni nekaj, kar bi vas moralo skrbeti, vam biti nerodno itd. Je priložnost, da odmislite vsakdanje skrbi, se umirite in storite nekaj dobrega za vaše zdravje.