Ste pod stresom? Privoščite si masažo!

Ko smo pod stresom, je pod stresom tudi naše telo. Glavobol, kronična bolečina v vratu in križu, bolečine v sklepih, nespečnost, utrujenost, oslabljen imunski sistem itd.

Bistvo masaže je dotik. Dotik je ta, ki dela čudeže. ;) Če samo pomislimo… To je nekaj, kar delamo nagonsko. Če nas nekaj boli, se samodejno pogladimo. Če želimo nekoga potolažiti, ga primemo za roko ali objamemo. Božamo naše hišne ljubljenčke, kar nas sprošča. Božanje in masiranje človeka ima enak učinek. Masažo je prijetno prejemati kot tudi dajati.

Prosite bližnjo osebo, naj vam zmasira hrbet ali stopala, dlani,… Tudi če vas samo gladi ali boža, še vedno bo zelo blagodejno. Takšno razvajanje boste zagotovo z veseljem vrnili. :)

Masaža je torej odličen način premagovanja stresa, saj učinkuje tako na naše fizično kot tudi psihično počutje. Znižata se srčni utrip in krvni pritisk, mišice se sprostijo, poveča se izločanje serotonina (pogovorno mu rečemo hromon sreče), nivo kortizola (stresnega hormona) pa se zniža, zato smo po masaži sproščeni, pomirjeni in tako stres veliko lažje prenesemo. Če k temu prištejemo še ostale prednosti, bi si masažo vsekakor morali privoščiti večkrat. Če ne profesionalne, pa vsaj domačo. :)

Share This Post